Ghidul începătorului de la sala de fitness

Pe majoritatea dintre noi pandemia și apoi sărbatorile ne-au lăsat cu ceva colăcei în plus, așa că acu e momentul să ardem caloriile. Cel mai bine facem asta la sala de fitness.

Dacă nu ai mai pus niciodată piciorul într-o sală de fitness, poate părea un loc destul de înfricoșător. Îți trec prin minte un milion de întrebări și numai gândul ca nu o să te descurci și că poate o să te faci de râs din prima, te face rapid să te răzgândești.

Dacă se uită toată lumea la mine? Pentru ce sunt toate aparatele? Dacă nu stiu să le folosesc? Dacă mi se pare prea greu și totuși, din rușine, nu îi pot spune instructorului să o lase mai moale cu indicațiile? Dacă…dacă…dacă???  Un milion de „dacă” și tu încă nici nu ai pus piciorul în sală.

Nu căuta motive să abandonezi! Începători au fost toți cei pe care o să îi întâlnești acolo. Și toți au avut temeri și nedumeriri. Chiar și instructorul – care o să îți fie sprijin, dar o să te ducă la limita răbdării câteodată, cum nici nu ai visat. Totul spre binele tău, of course!

Ca să îți faci o idee, am alcătuit un ghid al începătorilor în ceea ce privește mișcarea și antrenamentul în sala de fitness. Acest ghid acoperă totul, de la ce să pui în geanta de sport până la pregătirea pentru primul antrenament.

După ce veți citi acest ghid, nu o să ți se pară totul atât de dificil și să o să mergi la sală încrezator că o să îți atingi obiectivele în materie de fitness.

ÎNAINTE DE A ÎNCEPE

Înainte de primul antrenament, o să fie nevoie să îți alegi un instructor de fitness care să te îndrume. Acesta îți va cere informații cu privire la starea ta de sănatate, de exemplu:

  • Dacă ai vreo afecțiune cardiacă existentă
  • Dacă suferi de diabet
  • Dacă ai suferit o intervenție chirurgicală în ultimele 12 luni
  • Dacă medicul v-a sfătuit să faceți efort fizic moderat ( și care sunt motivele ).

În funcție de informațiile primite, instructorul de fitness o să facă un plan care să ți se potrivească.

Apoi, tot instructorul, o să îți prezinte aparatele de fitness – cum se folosesc și la ce te ajută fiecare. Nu te obosi să memorezi toate informațiile, deoarece ți se vor reaminti oricum destul de des, asta ca să știi ce și pentru ce „muncești” acolo.

 

Personalul sălii sau instructorul o să îți prezinte și regulile de conduită de la sală și o să îți spună din ce trebuie să fie format echipamentul tău atata timp cât faci mișcare acolo, dar la echipament revin și eu un pic mai jos.

CARE E CEL MAI BUN MOMENT AL ZILEI PENTRU A MERGE LA SALĂ?

Întrebarea de mai sus și-o pune orice începător.
Mulți spun că dimineața este cel mai bun moment pentru a te duce la sală, deoarece mișcarea de dimineața reduce nivelul de stres și te umple de energie pentru tot restul zilei. Dar, dacă ești ca mine și nu poți face nimic înainte de cafeaua de la ora 9, nu îți da programul peste cap. Totul depinde de corpul tău, așa că ascultă-l și mergi la sală atunci când este cel mai convenabil pentru tine.

Un sfat ar fi să eviți totuși orele de vărf dacă nu dorești să stai la coadă la aparate până îți vine rândul. Angajații sălii îți pot spune la ce ore din zi este sala foarte aglomerată.

CARE E CEL MAI BUN MOMENT AL ZILEI PENTRU A MERGE LA SALĂ?

Iată o listă de lucruri esențiale pentru geanta pe care o iei cu tine:

  • Un rucsac sau o geantă în care să îți pui toate cele necesare

? Mie mi s-a părut mult mai practic rucsacul pentru că la plecarea de la sală era mult mai ușor de dus în spate decat în mână.

 

  • Echipament de antrenament adecvat pentru sala de sport – tricou, pantaloni, sosete, etc. (evitați hainele din denim sau cele foarte groase, care nu lasă pielea să respire sau să transpire )

Mie mi-au placut maxim hainele de la Domyos – marca Decathlon. Sunt din materiale foarte calitative, rezistă la multe multe purtări și spălări, iar prețurile chiar nu-ți fac gaură în buget ?

decathlon.ro

Foarte foarte utile la sală sunt mânușile de fitness. Când ești la început, ai tendința să strângi prea tare de aparate atunci când te antrenezi și inevitabil te alegi cu răni în palme.

Mănușile Bodybuilding Grip Pad Training o să îți fie de mare ajutor.

  • Pantofi de sport cat mai ușori și comozi
  • Prosop (pentru a șterge echipamentul după ce îl folosești)

 

  • Prosop și șampon (pentru un duș după antrenament)
  • Gustare după antrenament
  • Sticlă de apă

Nu mai căuta motive să stai acasă. S-ar putea ca mersul la sală să îți facă plăcere și să devină un obicei sănătos. Caută instructorul cu care rezonezi și faceți echipă. ?

You might also like

Comments are closed.